Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Ik zou graag zelfstandige in bijberoep willen worden

Vraag van: 1033 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

 

Ik werk sinds kort in de horeca (4uur/week). Ik ben 20jaar en een jaar geleden afgestudeerd als schoonheidsspecialiste, ook heb ik mijn bedrijfsbeheer behaald. Ik zou graag zelfstandige in bijberoep willen worden, kan dit? Ik heb gelezen dat als je minder dan €1393 verdient je ook geen sociale bijdrage moet betalen.

2 Antwoorden



 1. Carbofisc

  Om zelfstandige in bijberoep te worden moet je minstens de helft van een fulltime werken. In de meeste gevallen zal dit 19 u/ week zijn.

  Stempel je verder al? Ben je eventueel getrouwd of minstens 6 maanden wettelijk samenwonend?
  Eventueel kan je sociaal ten laste komen te staan van je partner.

  Onder de 1393 €… Per jaar wel te verstaan.



 2. Stefanie Securex Ondernemingsloket

  Goedemorgen,

  Elke persoon die een activiteit op zelfstandige basis uitoefent moet in de KBO worden ingeschreven. Om een ondernemingsnumer in KBO te bekomen, moet hij bewijzen over de basiskennis van het bedrijfsbeheer te beschikken. Dit geldt ook als schoonheidsspecialiste. Daarenboven is schoonheidsspecialiste een gereglementeerd beroep en moet de beroepskennis bewezen worden. Dit kan dmv diploma of praktijkervaring.

  Als zelfstandige dient u ook aan te sluiten bij een sociale verzekeringskas en sociale bijdragen te betalen. Indien u reeds minstens halftijds als loontrekkende werkt, zal uw zelfstandige activiteit als bijberoep beschouwd worden.
  http://www.securex.eu/lex-go.nsf/wHomeZF?OpenForm&Lang=nl

  Veel succes

  Mvg

  Stefanie Schaecht
  Client advisor zelfstandigen


Deze vraag beantwoorden