Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Ik zit met een vraagje

Vraag van: 1286 keer bekeken Boekhouden

ik zit met een vraagje.

voor zover ik hier kan begrijpen heb je een ondernemingsnummer nodig om iets als zelfstandige in bijberoep te mogen uitvoeren.

als je qua "omzet" onder de 5580 euro blijft per kalenderjaar kan je een vrijstelling krijgen van btw. zodat je geen btw mag aftrekken bij de belastingen, maar ook geen btw mag doorrekenen aan de klanten.

nu zit ik met het volgende.

stel ik verdien om voor de webcam te staan 5000 euro in 2014. krijg ik dan ook vrijstelling van btw aangifte en aftrek.

en waar moet ik dan het totaal bedrag ingeven bij de belastingen

2 Antwoorden 1. Boekhoudkantoor De Factuurwinkel bvba

  Ondernemingsnummer heb je inderdaad nodig.

  Je krijgt inderdaad vrijstelling van btw-aangiftes en kan hierdoor ook geen aftrek van btw genieten op je beroepsmatige uitgaven die verband houden met je bijberoep.

  De totale inkomsten moet je ingeven in deel II van je aangifte personenbelasting onder de rubriek 1600. De fiscale kosten die verband houden met je bijberoep en je sociale bijdragen van je bijberoep mag je ook aftrekken, in het vak 1606. Op het verschil word je dan belast, samen met je inkomsten uit je hoofdberoep.

  De vakken 1600 en 1606 gelden enkel indien je feitelijk samenwonend bent of alleenstaande bent. In het jaar volgend op de wettelijke samenwoning of het huwelijk, of daarna, vul je een gezamenlijk aangifteformulier in. In het geval van een gezamenlijk aangifte moet je rubrieken 2600 en 2606 gebruiken. 2. Zelfstandigen.be

  Het drempelbedrag voor de btw-vrijstellingsregeling werd opgetrokken. http://www.zelfstandigen.be/vrijstellingsregeling-btw/


Deze vraag beantwoorden