Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Hostessenbureau opstarten

Vraag van: 1426 keer bekeken Startersforum

Beste,

Een vriend van mij heeft zijn eigen zaak (bvba) al.

Aan zijn activiteiten zou ik graag mijn eigen hostessenbureau willen linken, dus met hem als partner zodat niet de volledige verantwoordelijkheid bij mij komt.

Ik gebruik nu ook de naam hostessenbureau, maar zou dit ook iets ruimer willen zien zoals algemeen personeel voor evenementen: hostessen, arbeiders voor standenopbouw, studenten,...

Het komt er dan op neer dat klanten bij ons terecht kunnen voor het totale pakket als zij een evenement willen organiseren: materiaal + personeel

Welke rechtsvorm is het gepaste? NV of Bvba? En waarom?
Moet je dan een erkenning aanvragen als uitzendkantoor of ben je dan een private arbeidsbemiddelaar of ... ?

Alvast erg bedankt

3 Antwoorden 1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste,

  Als je een zaak wil opstarten met je partner en je hebt de intentie om dit onder jullie 2 te houden zou ik een bvba kiezen aangezien deze minder kapitaal vereist en een besloten karakter heeft.

  op je 2e vraag zou je best eens informeren bij een sociaal secretariaat wat de mogelijkheden en verplichtingen zijn. Mogelijk is het ook een optie dat de mensen op wie je beroep doet in onderaanneming voor jou werken.

  veel succes 2. Myriam De Bock

  Hey Sarah,

  Een bvba is inderdaad een goede keuze want voor een NV heb je meer kapitaal nodig en is er vooral veel meer administratie. Maar er zijn nog andere mogelijkheden zoals een gewone commanditaire vennootschap waar je, indien je het goed aanpakt, veilig zit en zo goed als geen inbreng van kapitaal moet doen.

  Je moet geen erkenning als uitzendbureau aanvragen.

  Hopelijk weer een stukje dichter bij je droom…

  Succes 3. Myriam De Bock - Finesse d'Hostess

  PS: werken met mensen in onderaanneming kan maar is heel duur. Wel wordt er vaak tussen verschillende hostessenbureau’s samengewerkt voor grotere projecten. Kijk gerust een op onze site (www.finessedhostess.be) mocht je interesse.


Deze vraag beantwoorden