Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Hondentrainer in zelfstandig bijberoep worden

Vraag van: 1850 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik zou als zelfstandig bijberoep hondentrainer willen worden. Het is niet de bedoeling dat ik daar veel uit verdien, maar gewoon een klein extraatje heb per maand. Later zou ik daar evt nog hondenmassage willen geven. Zeker in het begin denk ik niet daar veel mee te verdienen en heb er ook geen gedacht, hoe dit in de toekomst zal evolueren. Als ik maandelijks 100 tot 200 € verdien, is dat dan aantrekkelijk voor mij?

1 Antwoorden 1. zelfstandigen.be

  Niets houd je tegen om met een zelfstandig bijberoep van start te gaan. Weet wel dat een activiteit waar je geld instopt in plaats van er geld uithaalt, geen business maar een hobby is 😉

  En daar lijkt het bij jou wel een beetje op.

  Stel dat je maandelijks gemiddeld 150 euro omzet draait (we gaan ervan uit dat dit dan nog zonder btw is) en dat gemiddeld 10 maanden per jaar, geeft een totaal van 1 500 euro. Je betaalt provinciebelastingen (en mogelijk extra gemeentebelastingen) van pakweg 200 euro en misschien heb je ook wat verplaatsingskosten. Laat ons uitgaan van 300 euro per jaar.

  Dan blijft er 1 000 euro over waarover je rond de 450 euro belastingen betaalt en dan gaan we ervan uit dat je zelf jouw boekhouding en belastingaangifte opmaakt.

  Anderzijds is het natuurlijk verstandiger om je officieel in regel te stellen (als zelfstandige in bijberoep) in plaats van niets in orde te brengen. Zeker als je voor de toekomst misschien zicht op uitbreiding hebt. Dus in die zin wellicht toch het proberen waard…


Deze vraag beantwoorden