Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Hoeveel marge hanteren op de verkoopsprijs via een webshop?

Vraag van: 1977 keer bekeken Financieel

Ik ben van plan om een webshob te openen, enkel voor aankoop en verkoop, geen dienstverlening en dit in bijberoep. Ik wil de artikelen via nederland kopen, daar betaal ik volgens mij niets van btw op omdat het grensoverschrijdend is. Als ik het goed voorheb betaal ik dan wel rsz en belastingen op het winstbedrag. Kan u mij ongeveer vertellen maal hoeveel ik mijn aankoopprijs moet doen om echt rendabel te zijn. alvast bedankt

1 Antwoorden 1. zelfstandigen.be

  Als het gaat om intracommunautaire leveringen betaal je inderdaad geen btw. Het is te zeggen, je draagt die via de aangifte af in Belgiƫ maar je compenseert hem meteen ook als aftrekbare btw. In die zin is het nuloperatie voor jou en de overheid.

  Over de winst betaal je inderdaad belastingen en wat jij RSZ noemt maar eigenlijk de sociale bijdragen voor zelfstandigen zijn.

  Om te weten welke marge jij moet hanteren, kun je op twee manieren te werk gaan.

  Eerst door na te gaan wat jouw kosten zijn (hosting webshop en eventueel SEA of SEO) en jouw loon d.w.z. de tijd die jij eraan besteedt. In functie daarvan kun jij jouw marge bepalen. Deze oefening is noodzakelijk en de meest betrouwbare.

  Je kunt eventueel ook de verkoopprijs van jouw concurrent hanteren. Maar dan zou je meerdere concurrenten moeten vergelijken. Er moest maar eens iemand tussen zitten die slecht heeft gerekend of serieus onder de prijs werkt. Dan ga jij mee de boot in…


Deze vraag beantwoorden