Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Hoeveel later kun je factureren?

Vraag van: 1320 keer bekeken Boekhouden

Bedankt voor alle infomatie op deze site.

Vraagje: als je facturen niet hebt aanvaard en de fact. kompleet hebt teruggestuurd naar je leverancier dit voor fouten van je leverancier en je krijgt ze pas na rechtzetting en na jaren terug kan je deze dan nog inbrengen en aldus de btw nog terug krijgen na zoveel jaar? Ik spreek wel van +/-7à10jaar terug.

De leverancier heeft na jaren de fact. eindelijk aangepast zonder credietnota te maken en zomaar het fact.adres veranderd van prive naar bvba met btw.nr. Is dit geen vervalsing van de facturen deze zomaar van naam veranderen en met btw nr?Mag en kan dit zomaar?

1 Antwoorden 1. SBB Accountants en Adviseurs

  Beste,

  Een foutieve factuur dient geheel of gedeeltelijk gecrediteerd te worden en vervolgens opnieuw gefactureerd te worden. Als ik het goed begrepen heb, werd de datum niet aangepast en situeert die zich een aantal jaren terug. Dit resulteert in ieder geval in niet aftrekbaarheid van de BTW: de verjaringstermijn inzake BTW verloopt immers op 31 december van het derde jaar volgend op het jaar waarin de BTW opeisbaar werd. Bovendien werden enkel de gegevens die foutief waren, aangepast.

  U dient toch eens na te gaan hoe lang geleden de oorspronkelijk factuur werd opgemaakt. Na 10 jaar verjaart immers de vordering.

  Vriendelijke groeten,
  Nathalie Put


Deze vraag beantwoorden