Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Hoeveel hou ik netto over als ZIB?

Vraag van: 1146 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik zou vanaf deze maand willen starten als zelstandige in bijberoep. Momenteel ben ik student. In Juni zal ik mijn academische bachelor behalen waardoor ik geen extra attest van Bedrijfsbeheer moet behalen en dus gelijk kan starten als ZIB. Hoofdberoep blijft student daar ik nog een masteropleiding ga volgen. Zelf ga ik als free lancer voor een studiebureau werken waar ik deze zomer(juli,aug,sept) een inkomen van een 2500€ verwacht. De andere maanden zal dit een stuk minder zijn vooral tijdens de examen periodes daar ik dan minder tijd heb. Algemeen verwacht ik toch een 500€ omzet per maand. Totaal komt dit dan op 7000€/jaar. Hoeveel hou ik hier van over? Ik zou kosten kunnen maken door een nieuwe IMac te kopen. Kan ik ook de kosten van een wagen inbrengen? Ik gebruik momenteel een wagen van mijn ouders. Alvast bedankt voor u antwoord.

1 Antwoorden  1. Startersforum

    Ik vrees dat jouw vraag te specifiek is of een antwoord op maat vergt, Jeff.

    Daarvoor is dit vragenforum niet bedoeld. Het beperkt zich tot het verstrekken van algemene informatie (waardoor anderen er ook iets aan hebben en we niet in de plaats treden van bestaande professionals zoals boekhouders bijvoorbeeld).

    Die tref je binnenkort aan op http://boekhouding.zelfstandigen.be en de boekhouders of accountants die ook aan startersbegeleiding doen, tref je aan op http://adviesplein.zelfstandigen.be/Startersadvies.php


Deze vraag beantwoorden