Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Hoe zit dat precies met een bijberoep?

Vraag van: 1391 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik wil starten als hondentrimmer in bijberoep, ik werk als administratief bediende halftijds in een school. De ruimte die ik als hondentrimsalon zal gebruiken is een kamer van onze woning. Als kost reken ik dus een bepaalde "huursom?"...hoe bereken je de kost van elektriciteit (licht/haardroger, scheermachines enz) en water(wassen van de honden)?

Ik zou een drietal honden per week willen doen met een gemiddeld bedrag per hond van 50 euro. Daarmee blijf ik volgens mij onder het plafond waarbij je "btw-loos" kan werken..maar moet ik hierop wél sociale zekerheidsbedragen betalen en op hoeveel meer moet ik ongeveer rekenen voor mijn belastingsaangifte personenbelasting?

(ik val nu in een zeer lage schaal, aangezien ik slechts 1 jaar anciënniteit heb en parttime werk in loondienst en bovendien een kindje ten laste heb, ik betaal dus op mijn loon zo goed als geen belastingen.)

1 Antwoorden  1. Carbofisc

    Beginnen bij het begin: zelfstandigen moeten hun kosten bewijzen. Een huursom aan jezelf aanrekenen kan in principe niet. De kost van elektriciteit en water bewijs je aan de hand van facturen, en dan een verdeelsleutel toepassen privé-beroepsmatig. Ik vrees dat het bedrag aan electriciteitsverbruik voor 3 scheerbeurten per week niet zo hoog zal zijn.
    Qua belasting is het afhankelijk van de winst. Welke kosten maak je zoal. Heb je effectief 50€x3x52 aan omzet?
    Je kan je huidige aanslagvoet trouwens terugvinden op je aanslagbiljet.


Deze vraag beantwoorden