Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Schijnzelfstandigen in kinderdagverblijf voorkomen?

Vraag van: 2874 keer bekeken Sociaal statuut

Ik start binnenkort een zelfstandig kinderdagverblijf. Nu ben ik hopeloos op zoek naar een goede manier om iemand aan te nemen. Op zelfstandige basis iemand aannemen is al snel schijnzelfstandigheid. Iemand aannemen als werkgever is (zeker in het begin) onbetaalbaar en al meteen met iemand in vennootschap gaan en het loon gelijk verdelen lijkt me voor mezelf ook niet slim aangezien ik toch al het werk heb gestoken in de opbouw van mijn kinderdagverblijf en ik deze persoon nog niet half zal kennen... Er lijkt gewoon geen enkele goede oplossing te zijn en begin maar al te goed te begrijpen waarom zoveel kinderdagverblijven met schijnzelfstandigen werken. ze kunnen gewoon niet anders of gaan failliet. Is er echt geen enkele oplossing? Alvast bedankt voor uw antwoord.

1 Antwoorden 1. zelfstandigen.be

  Een goede zaak dat je schijnzelfstandigheid probeert te voorkomen. Misschien dat je deze problematiek moet aankaarten bij Kind & Gezin?

  Verder is het zo dat je voor de eerste werknemer van steunmaatregelen kunt genieten. Dan nog blijft het natuurlijk wel een kost die je samen met jouw boekhouder/accountant moet begroten. Hoewel een sociaal secretariaat je hiermee ook van dienst kan zijn.

  Ingeval je toch zou willen terugvallen op een vorm van zelfstandige arbeid, kies dan voor een legale oplossing en zeker geen schijnzelfstandigheid. Als je schrijft dat niet werken met schijnzelfstandigen mogelijk tot een faillissement leidt, dan is dit ook het geval indien je wel met schijnzelfstandigen werkt.

  Misschien dat je hier iets aan hebt als alternatief

  http://www.zelfstandigen.be/freelance-werken/


Deze vraag beantwoorden