Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Hoe pakken we het best aan?

Vraag van: 1024 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik zou samen met een kennis naast onze voltijdse bediendenjob een gezamelijke hobby willen professionaliseren. Hoe pakken we dit best aan?

Ik verwacht namelijk niet dat er de eerste 5 jaar veel inkomsten gaan zijn, terwijl er toch wel wat investeringskosten nodig zijn. Zijn er bv financiƫle nadelen verbonden aan het oprichten van een bvba waar we beide vennoot van zijn mbt onze personenbelasting?

Bedoeling is ook om eens er inkomsten zijn, deze te herinvesteren. Een loon zal dus niet worden uitgekeerd. We zijn ook niet van plan om onze voltijdse job op te geven, toch zeker niet de eerste 10 jaar.

Alvast bedankt voor een reactie!

3 Antwoorden 1. Bart

  Niemand die ons hiermee verder kan helper? 2. Zelfstandigen.be

  Dag Bart

  Het is dan ook geen vanzelfsprekende vraag. Omdat ze vrij algemeen is en antwoord advies op maat betreft. Misschien iets voor een professional op http://www.ziko.be?

  In ieder geval is het zo dat het starten met een bvba zonder dat er veel inkomsten zijn, geen goede zaak. Het is te zeggen … een dure zaak. Gewoon omdat je toch een boekhouding moet (laten) voeren en jaarlijks een jaarrekening moet opmaken en neerleggen. Ongeacht de hoogte van je inkomsten en het feit of je al dan niet winst realiseert.

  Misschien is het verstandiger om eerst beiden als eenmanszaak (in bijberoep) te starten en onderling te factureren of de aankopen op te splitsen? Een goedkopere vennootschapsvorm is natuurlijk ook een optie indien het aansprakelijkheidsrisico eerder beperkt is.

  Je ziet, er zijn verschillende mogelijkheden. Alles hangt af van jullie persoonlijke situatie en vandaar dat een persoonlijk gesprek met een raadgever wellicht wenselijk is. 3. Bart

  Een vennootschap onder firma (vof) lijkt ons voorlopig aangewezen…

  Alleszins bedankt voor je reactie!


Deze vraag beantwoorden