Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Hoe je winst optimaliseren?

Vraag van: 1275 keer bekeken Financieel

Wat is de beste keuze voor een online marketeer in bijberoep die reeds 50% belast wordt op zijn hoofdactiviteit in de personenbelasting. Als online marketeer heb je uiteindelijk alleen een computer en internet nodig om via google adsense inkomsten te genereren. Voor het overige zijn er aan deze activiteit geen kosten verbonden (geen auto, geen km, geen restaurantkosten, ... ). Van investeringen is er ook niet veel sprake... De omzet is dus quasi gelijk aan de winst.

Als het uiteindelijke doel is (nu of op termijn) het maximale in je eigen portefeuille te kunnen steken, wat zijn dan de opties? Om het eenvoudig te houden; stel je omzet/winst is 100.000 euro.Wat steek je in beide gevallen in je pocket? En wat zijn de mogelijkheden om dit te optimaliseren?

1 Antwoorden 1. [email protected]

  Beste Thomas,

  als je 100.000 euro winst zou hebben in bijberoep is een vennootschap het meeste aangewezen. Zo is er als bepaalde voorwaarden nageleefd zijn een dividenduitkering aan 15% belastingen mogelijk.

  in vennootschap zou je het volgende dan overhouden:

  100 – 34 (vennootschapsbelasting)= 66 – 9,9 roer voorh = 56100

  in éénmanszaak

  100 – 16 (sociale bijdragen) = 84 ( -55% (50% + gemeentebel) )- 46,2 = 37800

  ook zijn er nog wat kostenmogelijkheden zoals huur, forfaitaire onkostenvergoeding… mogelijk in een bvba en niet in een éénmanszaak


Deze vraag beantwoorden