Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Hoe best starten als zelfstandige (in bijberoep)?

Vraag van: 915 keer bekeken
Startersforum

Beste,

momenteel werk ik 14uur/week als administratief medewerker. Ik heb echter een hele resem diploma's waarmee ik aan het werk wil als zelfstandige.

Ik heb begrepen dat ik nog niet kan starten in bijberoep want ik werk nog niet 20uur/week in loondienst. Maar starten als zelfstandige in hoofdberoep zie ik niet zitten. Ik verwacht niet dat ik mijn sociale bijdragen (rond de 700/maand) dan kan betalen. Ik schat ongeveer op termijn 400 euro per maand bij te kunnen verdienen naast mijn 14 uur per week als administratief medewerker. Zou ik wel kunnen starten in bijberoep als ik er nog een jobje bijzoek van ongeveer zes uur? Bijvoorbeeld via dienstencheques? Of moet je 20 uur in loondienst zijn bij eenzelfde werkgever?

met vriendelijke groeten

3 Antwoorden 1. Carbofisc

  De uren die je moet doen om in bijberoep te kunnen beginnen mag bij verschillende werkgevers zijn.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be 2. EOost

  Dank je wel voor je reactie. Dat zou erg goed nieuws zijn.

  Ik heb echter ook tegenstrijdige info gevonden. Zou je eventueel een bron kunnen geven waarin ik dat kan nakijken zodat ik echt zeker ben?

  Op de website van jobat vond ik dit terug:
  “Je moet dan als loontrekkende of als uitzendkracht minstens de helft van het aantal uren werken als een voltijds tewerkgestelde in dezelfde onderneming of bedrijfssector.”

  Het woordje “dezelfde” is belangrijk in mijn situatie. 3. Vincent De Backer - Erkend Boekhouder

  Hey EOost,

  Spring eens binnen of bel eens naar een ondernemingsloket, zij gaan jou zeker en vast een antwoord kunnen bieden op je vraag. Via deze link kan je in jouw gemeente alle ondernemingsloketten terugvinden:

  http://economie.fgov.be/nl/ondernemingen/leven_onderneming/oprichting/ondernemingsloket/opzoeking_gemeente/#.VrrzEWcUXxM


Deze vraag beantwoorden