Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Hoe bereken je de vrijstellingsgrens voor kleine ondernemingen?

Vraag van: 1248 keer bekeken Boekhouden

Stel ik wil verkopen op Ebay, en qua verkoop zal ik fors onder de grens van 5.580 EUR blijven. Maar moet ik de verzendingskosten die ik aanreken daar dan bij tellen? Omdat in veel gevallen de verzendingskosten van bvb tijdschriften naar het buitenland soms een veelvoud is van wat je verkoopprijs. bvb je verkoopt een (dik) tijdschrift voor 2 EUR, verzendingskosten naar Frankrijk bedragen 10,30 EUR (ik lieg niet, check de site van de Post!). Moet ik dan rekening houden met de 2 EUR? Of met de 12,30 EUR om te bepalen of ik onder de vrijstellingsgrens zit?

3 Antwoorden 1. zelfstandigen.be

  10 euro verzendkosten voor een tijdschrift van 2 euro is wel bijzonder veel.

  Het maakt dat je daarmee 12 euro binnenkrijgt terwijl iemand anders dit bijvoorbeeld als garçon per uur verdient.

  Beiden hebben in dat geval een omzet van 12 euro terwijl de garçon geen kosten heeft en jij 10 euro (zonder rekening te houden met de aankoopprijs van het tijdschrift).

  Een harde wereld maar er is beterschap op komst. Vanaf 1 juli 2013 wordt de grens opgetrokken en mag je (beduidend) meer gaan omzetten.

  Volg daarvoor de actualiteit op http://www.zelfstandigen.be 2. Gie

  Bedankt voor het antwoord.

  Jammer genoeg zal het blijkbaar ten vroegste pas vanaf 1 januari 2014 in voege gaan.

  Ik ging dit jaar jaar normaal boven de 5.580 eur uitkomen (met de verzendingskosten), maar nu zal ik mijn internetverkopen (tweedehands tijdschriften en kwartetten dus) serieus afremmen om er voor te zorgen dat ik onder de 5.580 eur blijf.

  Voorgaande jaren zat ik daar sowieso fors onder. Stel dat ik er dit jaar uiteindelijk boven zit, kan iemand me vertellen wat er concreet zou gebeuren? Of zou ik dit jaar ook al tot 25000 eur mogen gaan? 3. zelfstandigen.be

  Het is inderdaad zo dat de invoering van de verhoging vertraging oploopt.

  Aangezien het ten vroegste voor 1 januari 2014 zal zijn, betekent dit dat je voor dit jaar niet langer onder de vrijstellingsregeling zult vallen 🙁


Deze vraag beantwoorden