Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Hoe beginnen als zelfstandig verpleger

Vraag van: 2731 keer bekeken Algemeen

Ik ben van opleiding verpleegkundige en na een fusie van ons ziekenhuis met een ander is de sfeer en omgang met patiënten helemaal anders (ik ben overgeplaatst naar het andere ZH). Hoog tijd dus om een andere job te zoeken.

Ik zou wel graag als zelfstandige verpleger willen werken, maar kan op dit moment mijn jobzekerheid niet opgeven (mijn vriendin studeert nog). Daarom heeft men mij gezegd om te beginnen als ZIB met behoud van mijn huidige full-time job.

Heeft u voor mij een advies? Waar moet ik allemaal rekening mee houden als ik start als ZIB? Wat moet ik allemaal in orde brengen? Zoveel vragen die ik heb.

Graag uw advies.

1 Antwoorden 1. Janique - Securex Ondernemingsloket

  Als zelfstandige in bijberoep neem je inderdaad minder risico. Je behoudt jouw sociale rechten uit jouw loontrekkende statuut.

  Je kan als zelfstandige thuisverpleger starten in bijberoep op voorwaarde dat je minstens halftijds werkt als loontrekkende. Je zal bij een sociaal verzekeringsfonds moeten aansluiten en bijdragen betalen in verhouding tot uw netto-belastbaarinkomen uit uw zelfstandige activiteit.

  Kijk eens op deze website om de sociale bijdragen te kennen;
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/start/administratieve-formaliteiten/sociale-bijdragen/index.html

  Daarnaast zal je een ondernemingsnummer als niet-handelaar moeten aanvragen. Daarvoor kan je terecht bij het ondernemingsloket go-Start. Het ondernemingsloket zal ervoor zorgen dat je bij het sociaal verzekeringsfonds ingeschreven wordt. Alles kan op één adres. Adressen op onderstaande link:
  http://www.securex.eu/seats.nsf/frmHome?ReadForm&Lang=N

  Vergeet ook niet uw RIZIVnummer aan te vragen en een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid te nemen.

  Nuttige info rond starten als zelfstandige op :http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/idee/ondernemer/statuut/


Deze vraag beantwoorden