Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Heb ik een boekhouder nodig of niet?

Vraag van: 1130 keer bekeken Boekhouden

Beste,

Ik ben al enkele jaren actief in de wereld van honden uitlaten. Hiermee ben ik gestart als studente en later ben ik dit tussendoor blijven doen voor de mensen die me reeds goed kenden. Ik heb hier nooit een vol tarief gevraagd, maar eerder een kleine onkostenvergoeding van 5euro per wandeling. Omdat het een echte hobby is geworden en ik het elke dag met evenveel overtuiging blijf doen wil ik er graag mijn bijberoep van maken. Ik ben echter niet van plan om mijn prijzen op te trekken, dus zou ik steeds aan een jaarinkomste komen van MAXIMUM 12.000euro. Dit is al zeer veel, want daarvoor moet ik al 10 honden per dag uitlaten naast mijn fulltime job :)

Maw; ik zou het graag belastingsvrij kunnen doen, zodat ik ook aan mijn klanten niet meer moet gaan aanrekenen en ik het toch 'aangegeven' kan promoten via een website en ik geen schrik hoef te hebben over een brommende belastingscontroleur en boetes :)

Graag had ik geweten WAAR ik dit kan aangeven en hoe ik dit best aanpak administratief. Komt er veel bij kijken, heb ik een boekhouder nodig of kan ik het zelf? En welk kostenplaatje hangt eraan vast?

Alvast bedankt!

2 Antwoorden 1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste,

  Als u spreekt van een inkomen van 12.000 euro per jaar is dit al een serieus bedrag. Om in regel te zijn dient u zich inderdaad aan te sluiten als zelfstandige in bijberoep. Het lijkt me wel niet evident om dit belastingvrij te doen als u van een omzet 12.000 euro spreekt aangezien u dan voor hetzelfde bedrag aan beroepskosten zou moeten hebben.

  Om ts starten als zelfstandige dient u zich in te schrijven in het ondernemersloket en aan te sluiten bij de kas voor zelfstandige.

  Voor verdere info kan u altijd een mailtje sturen 2. Carbofisc

  Op zich moet je elk inkomen in België aangeven. Je krijgt een onkostenvergoeding van 5 €, maar jij moet wel kunnen aantonen dat je 5 € onkosten hebt/hond/uitlaatbeurt.

  Maar op zich zit je dus met een bijberoep, moet je die inkomsten aangeven, en moet je je ook aansluiten bij een sociale kas. Belastingvrij zal enkel zijn als je geen winst hebt.


Deze vraag beantwoorden