Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Geld lenen als werkloze om een zaak te starten

Vraag van: 5346 keer bekeken Financieel

Ik ben momenteel werkloos geworden en had een bijberoep als zelfstandige. Nu wil ik deze verder uitbouwen maar heb een beetje kapitaal nodig van maximaal 10.000. Omdat ik nu werkloos ben kan ik nergens een gunstig tarief bekomen. Ondertussen heb ik wel al een ondernemingsplan opgesteld.

3 Antwoorden 1. SBB Accountants en Adviseurs

  Heeft u al eens gekeken op de website van het Participatiefonds, http://www.fonds.org?

  Het Participatiefonds is een federale kredietorganisatie voor zelfstandigen en starters, inclusief werkzoekenden die een eigen zaak willen opzetten. Het Fonds verstrekt achtergestelde leningen tegen gunstige voorwaarden.

  Een van de producten van het Participatiefonds is de startlening. Deze lening is specifiek bedoeld voor werklozen. Indien u de bedoeling heeft uw bijberoep om te zetten naar een zelfstandige activiteit in hoofdberoep dan kunt u de startlening aanvragen. De leningen van het Participatiefonds zijn immers alleen bedoeld voor zelfstandigen in hoofdberoep.

  Een andere mogelijkheid is het Impulskrediet PART van Hefboom. Deze kredietformule richt zich specifiek op zelfstandigen in bijberoep. De lening bedraagt wel maar maximaal 7.500 euro. Meer informatie vind je op http://www.hefboom.be.

  Hopelijk heeft u al wat aan deze informatie! 2. Yves Vandewal - Unie van Zelfstandigen in Bijberoep

  Zie ook http://www.kum.be.

  De Koninklijke Unie van de Middenstand is erkend steunpunt van het Participatiefonds. 3. ssass

  Ik zit met het zelfde probleem. Ben momenteel werkloze maar wil een eigen zaak beginnen. Probleem is ik heb 5000 euro nodig voor een bijkomende opleiding en materiaal. Bij het participatiefonds moet je direct beginnen met je zelfstandige activiteit, wat bij mij dus niet het geval is.

  Marc, waar kon jij dan wel een lening krijgen? Je zegt dat het niet aan een gunstig tarief was, hoeveel was de interest?

  Bedankt.


Deze vraag beantwoorden