Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Gedommicilieerd in buitenland, ondernemen in België?

Vraag van: 1658 keer bekeken Algemeen

Ik ben Belg in de VS gedomicilieerd. Graag onderneem ik ook in Europa met een Belgische ondernemingsvorm. Kan ik zonder in België gedommicilieerd te zijn een bedrijf (bvba/vof/gcv) oprichten in België? Zo ja, moet ik dan een wettelijke vertegenwoordiger aanstellen in België? Zo ja, wat is de verantwoordelijkheid van die wettelijke vertegenwoordiger dan? Alvast bedankt voor jullie hulp!

3 Antwoorden 1. Laurent De Ruyck - Xerius

  Beste Zinneken,

  Als Belg, gedomicilieerd in de VS, kan u in België een vennootschap oprichten. U dient hiervoor aan dezelfde formaliteiten te voldoen als iemand die in België verblijft.

  De Belgische vestigingseenheid van deze onderneming dient na oprichting ingeschreven te worden in de KBO en aangesloten te worden bij het sociaal verzekeringsfonds voor de vennootschapsbijdrage.

  U kan zelf zaakvoerder zijn in deze vennootschap. Voor uw persoonlijke sociale zekerheid kan u meer info terugvinden op: https://www.socialsecurity.be/CMS/nl/coming_to_belgium/conte…

  Uw statuut in de VS zal bepalen in welke hoedanigheid u in België dient aan te sluiten als zelfstandige.

  Met vriendelijke groeten,

  Laurent De Ruyck

  Adviseur ondernemers
  Xerius 2. Zinneken

  Dank voor dit antwoord. Kan u mij ook vertellen of ik de enige zaakvoerder kan zijn, of moet er ook een in België gedommicilieerde vertegenwoordiger/zaakvoerder zijn naast mezelf (die in de VS woon)? 3. Laurent De Ruyck - Xerius

  U kan de enige zaakvoerder zijn, ook wanneer u in de VS gedomicilieerd bent.

  Met vriendelijke groeten,

  Laurent De Ruyck
  Adviseur ondernemers
  Xerius


Deze vraag beantwoorden