Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Full time dienstverband en zelfstandig fotograferen

Vraag van: 980 keer bekeken Sociaal statuut

Ik werk als bediende in full time dienstverband. In mijn vrije tijd fotografeer ik voor mezelf. Meer en meer komen er mensen, vzw's en verenigingen met vragen of ik voor hen iets kan fotograferen.

Al een hele tijd wil ik graag legaal aan de slag gaan na mijn full time job als fotograaf. Alleen weet ik niet hoe en met welk statuut. Hoe meer ik lees en opzoek hoe onduidelijker het wordt. Bijberoep, kleine onderneming, kunstenaarsstatuur, btw vrij, .. Ik weet het echt niet meer.

Met welk statuut of systeem zou ik op legale basis kunnen fotograferen? Het zou slechts 2x per maand zijn en amper 100 tot 300€ per maand opbrengen. Grote opdrachten en bedragen zullen er niet zijn dus of btw echt nodig is weet ik ook niet? Kan ik met dat aanbevolen statuut ook in buitenland fotograferen? Kan iemand hier tips over geven?

Pay Roll via Tentoo leek me wel interessant om te starten, maar mag ik dit nog doen bovenop mijn full time job? Of kies ik beter voor een kvr kleine vergoedingsregeling?

Alvast bedankt!

1 Antwoorden  1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

    Beste Detlef,

    om met alles in orde te zijn zou ik aanraden om je aan te sluiten als zelfstandige in bijberoep. Voor meer info mag je me altijd contacteren.

    gr.

    Hans


Deze vraag beantwoorden