Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Freelance job of freelance opdracht uitvoeren?

Vraag van: 1981 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik heb een aanbod gekregen om als freelancer mee in te stappen in een schoolproject. Dit wordt georganiseerd door een koppel en ik zou dan een 5-tal dagen op een heel jaar mee vorming gaan geven in de scholen. Op zich spreekt het project me zeker aan, maar er komt blijkbaar toch wel wat bij kijken op administratief vlak. Mij werd gezegd dat ik voor freelance werk een BTW-nummer moet aanvragen. Tevens weet ik ook niet of het zo evident is dat ik als freelancer effectief aan de slag wil gaan als ik er een BTW-nummer voor moet aanvragen. Want ik ben 4/5 de werkzaam binnen de zorgsector, aangevuld met 1/5 tijdskrediet waarvoor ik ook een uitkering ontvang. Heeft dit geen gevolgen naar de RVA toe?! Ik las anderzijds dat je freelance jobs ook kunt uitvoeren met het statuut van werknemer. Misschien biedt dit een alternatief? Graag uw mening

2 Antwoorden 1. Freelance Linda

  Als je een freelance job wil aanvaarden en uitvoeren, moet je inderdaad jezelf registreren zoals dat voor iedere zelfstandige het geval is (en dus een btw-nummer aanvragen).

  Als het om een eenmalige opdracht van 5 dagen, gespreid over een gans jaar gaat, is het echt niet aangewezen om hiervoor alle inspanningen (en kosten) te troosten die nodig zijn om je in regel te stellen.

  In dat geval is het inderdaad beter om met Tentoo of SMart te werken. Zeker in combinatie met je tijdskrediet. Best dat je een van deze organisaties contacteert. 2. freelancenetwork

  Petra,

  Als je vandaag tijdskrediet hebt, kun je best even checken of je mag combineren dwz een zelfstandige statuut combineren zonder je uitkering te verliezen.

  De geest van de wet op het tijdskrediet is qualitytime doorbrengen met je gezin of baby, niet om een extra zaak op te starten.

  Michel


Deze vraag beantwoorden