Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Fiscaal verschil eenmanszaak met BVBA?

Vraag van: 1688 keer bekeken Rechtsvorm

Ik kan op zelfstandige basis aan 450 euro per dag factureren. Ik zou mezelf een bruto maandloon van 3000 euro uitkeren. Wat is het voordeligst: een éénmanszaak of BVBA oprichten? Kan iemand een berekening maken van het fiscale verschil? Hoeveel kapitaal moet je volstorten bij een BVBA met 1 vennoot? Dank u.

3 Antwoorden



 1. Elke H

  Voor zo een zaken, neem je best contact op met een boekhouder.

  Voor een bvba op te richten moet je langsgaan bij de notaris voor je je ondernemingsnummer komt aanvragen en je dient jaarlijks een vennootschapsbijdrage te betalen.

  Bvba: € 18.550 maar je dient dit niet te volstorten mocht dat niet mogelijk zijn.



 2. Janique - Securex Ondernemingsloket

  beste,
  voor een fiscale berekening doe je best beroep op een boekhouder. Behalve uw loon spelen immers nog andere factoren mee.

  Op onderstaande site vindt u de stappen de u moet doorlopen om als éénmanszaak of als vennootschap op te starten : http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/index.html

  Klik op type vennootschappen en u komt terecht in de startersbrochure van Securex waar u op pag. 25 verschillende vennootschapvormen en hun kenmerken terugvind.



 3. Hans

  Beste,

  voor een bvba met een vennoot moet je vandaag 12400 EURO storten. Als u een fiscale simulatie wenst mag u mij steeds contacteren op [email protected]. Al hebben we ook wat bijkomende info nodig zoals de te verwachten onkosten, persoonlijke gezinssituatie enzovoort…


Deze vraag beantwoorden