Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Financieel plan eenmanszaak

Vraag van: 2487 keer bekeken Boekhouden

Ik moet voor een eenmanszaak een zogenaamd financieel plan maken. Nu vraag ik mij af hoe dat men kosten kan inbrengen in de inkomsten belasting? De inkomsten belasting wordt toch berekend op het netto inkomen, dus het gene wat er over blijft NA dat alle kosten betaalt zijn.

Een voorbeeld: Mijn bedrijfswagen die ik 100 % voor bedrijfsdoeleinden gebruik kost mij 4000 euro aan brandstof (diesel). Dit is een vaste kost en wordt dus toch jaarlijks van het bruto-inkomen afgetrokken? Hoe kan ik dan ooit belastingen betalen op deze kost?

1 Antwoorden  1. Fink Events

    Dag José, je vraag is me niet helemaal duidelijk. Je noteert op je belastingbrief je kosten én je uitgaven. Ze maken vervolgens zelf ook wel even het sommetje, zodat je idd op je netto inkomsten belast wordt.

    Je hebt bijvoorbeeld 8000 euro aan inkomsten, en 4000 euro aan kosten gehad. Je schrijft deze twee bedragen op je belastingbrief in het juiste vak en vervolgens heb je dus 4000 euro winst gemaakt dat jaar, waarop je belast zal worden (aan een stevig tarief gezien dit personenbelasting betreft). Uiteraard vergeet niet dat je ook al sowieso btw hebt betaald op de brandstof (tenzij je wel binnen het btw-regime werkt). Maak je dus maar geen zorgen dat je geen belastingen zou betalen. Dat komt wel in orde 🙂


Deze vraag beantwoorden