Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Financieel plan binnen het ondernemingsplan

Vraag van: 904 keer bekeken Financieel

Hey!

Ik zit midden in mijn ondernemingsplan met mijn partner. Bij het opmaken van het financiële plan staat er het onderdeel "ondernemersloon incl. personenbelasting".

Wat bedoelt men daar nu net mee? We hebben beiden een nettoloon van 1250 euro berekend. Hoe werkt zich dat naar een brutoloon en hoeveel personenbelasting wordt daarin berekend? Kortom 3 vragen in 1 eigenlijk:


1) wat is het bedrag van personenbelasting?
2) welk brutoloon zouden we beiden moeten incalculeren op 1250 euro netto?
3) welk bedrag vul ik in dat vak 'ondernemersloon incl. personenbelasting' in?

Alvast erg bedankt!

3 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  Ik ga ervan uit dat je het hebt over een vennootschap?

  In dat geval moeten we het eerder hebben over bedrijfsvoorheffing dan over personenbelasting. De personenbelasting is altijd ten laste van de natuurlijke persoon, waar de vennootschap wel verplicht is om bedrijfsvoorheffing in te houden en te betalen.

  Deze voorheffing is afhankelijk van oa je familiale situatie en dient dus betekend te worden voor ieder individu apart.

  Voor meer info kan je ons contacteren op http://www.carbofisc.be 2. Kevin3

  Ja Carbofisc dat klopt. We worden een bvba. Heel wat dingen van het financieel plan zijn verraderlijk en irritant. Je bent in feite 5 maanden bezig om alle cijfers te berekenen en uit te pluizen en vaak moet je nog 3-4 werkdagen wachten op een offerte of reactie van iemand (erg annoying als er een weekend tussen zit)…

  Dan ben je bijna klaar en staat er opnièuw iets waar je niet echt kennis van hebt zoals dus dat onderdeel wat ik vernoemde. Er staat LETTERLIJK ‘ondernemersloon incl. personenbelasting’ dus ik denk dat wat je zegt klopt, maar dat je niet echt antwoordt op mijn 3 vragen.

  De bedrijfsvoorheffing bedraagt voor zelfstandigen ongeveer 25% dacht ik. 3. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste Kevin,

  Als je in google admb bruto netto intypt kom je op een handige website waarop je makkelijk kan berekenen hoeveel het de vennootschap kost om de bedrijfsleider 1250 euro netto te kunnen uitbetalen.

  Als je nog vragen hebt stuur gerust een mailtje

  http://www.hanseynikel.be


Deze vraag beantwoorden