Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Factureren in dollars?

Vraag van: 3967 keer bekeken Boekhouden

Beste, is het mogelijk om te factureren in USD (voor Amerikaanse klant)? Wat met de BTW, moet deze ook aangerekend worden?  

2 Antwoorden 1. Startersforum

  Het antwoord op deze plaats werd door ons verwijderd omdat het ingaat tegen de voorwaarden van toepassing op dit vragenforum.

  http://Www.Startersforum.be/bepalingen

 2. Beste antwoord


  SBB Accountants en Adviseurs

  Voor btw-doeleinden dient enkel het totaalbedrag van de verschuldigde btw te worden uitgedrukt in de nationale munteenheid van de EU-lidstaat waar de levering of dienst werd verricht. De maatstaf van heffing, de eenheidsprijs en de eventuele kortingen mogen in gelijk welke munteenheid op de factuur vermeld staan, dus ook in USD.

  Of er effectief btw moet worden aangerekend op de factuur hangt af van de regels van de plaats van de dienst, die dan weer afhangen van het type dienst dat wordt geleverd en voor wie (een btw-belastingplichtige of een particulier). De hoofdregels in dit verband zijn:

  – Indien je factureert aan een btw-belastingplichtige: de dienst vindt plaats daar waar de ontvanger is gevestigd, in Amerika dus. Er moet dan ook geen btw op de verkoopfactuur staan.
  – Indien je factureert aan een particulier: de dienst vindt plaats daar waar de leverancier is gevestigd, in BelgiĆ« dus. Er moet dan ook Belgische btw op de verkoopfactuur worden aangerekend.

  Maar opgelet, dit zijn de algemene plaatsbepalingsregels. Er zijn tal van uitzonderingen voorzien, bijvoorbeeld in het kader van werken die te maken hebben met onroerend goed, de korte termijnverhuur van wagens, goederenvervoer, enzoverder.


Deze vraag beantwoorden