Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Eenmanszaak of vennootschap voor een diëtistenpraktijk?

Vraag van: 1962 keer bekeken Rechtsvorm

Mijn partner en ik zijn beide diëtisten. We hebben beide al enkele jaren als loontrekkende gewerkt maar willen nu samen thuis een diëtistenpraktijk oprichten. Kunnen we dan best kiezen voor een eenmanszaak of een vennootschap?  

2 Antwoorden 1. Janique

  Indien jullie samen willen werken, kan er één van de twee een ondernemingsnummer aanvragen, de partner kan dan als meewerkende echtgeno(o)t(e) meehelpen in de éénmanszaak.

  Jullie kunnen ook opteren om samen een vennootschap op te richten. Daarin kunnen jullie beiden vennoot zijn en al of niet beiden een mandaat hebben.

  Er wordt meestal gekozen voor een vennootschapsvorm om fiscale overwegingen en/of beperkte aansprakelijkheid (afhankelijk van de vennootschapsvorm) en privé van de zaak te onderscheiden en/of om kapitaal samen te brengen.

  Op deze site kan je een brochure downloaden waarin je de voor- en nadelen van de verschillende ondernemingsvormen kan terugvinden: http://www.securex.be/nl/groep/landingspages/starters-download-gids-nl.html 2. SBB Accountants en Adviseurs

  Je hebt een aantal mogelijkheden om samen te werken. De keuze voor de ene of de andere samenwerkingsvorm is afhankelijk van verschillende factoren. Je vindt hierover heel wat nuttige informatie in onze praktijkgids ‘vennootschap of niet?’: https://www.sbb.be/Nederlands/Doelgroepen/KMOzelfstandigen/Publicaties/tabid/629/sbmt/1/fmmid/2042/fdid/5998/language/nl-NL/Default.aspx

  SBB heeft ook een startersgids specifiek voor diëtisten. Deze startersgids kan je gratis downloaden op onze website http://www.sbb.be.


Deze vraag beantwoorden