Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Eenmanszaak als bijberoep of vennootschap?

Vraag van: 3998 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik heb ook een klein vraagje. Mijn man zou graag zelfstandige in bijberoep worden maar ik ben wat in de war...Wat nemen we best als je weet dat mijn man ongeveer 1500 euro netto verdient elke maand en qua inkomsten voor zijn bijberoep zal dit in het eerste jaar waarschijnlijk niet zoveel zijn... Ik reken op niet meer dan een 5000 euro per jaar... Ik dacht aan een eenmanszaak maar er zijn daar toch wel het een en ander van nadelen aan... Alvast bedankt.  

2 Antwoorden 1. zelfstandigen.be

  Een vennootschap heeft natuurlijk voordelen t.o.v. een eenmanszaak. Zeker als het om een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid gaat.

  Een vennootschap heeft ook nadelen t.o.v. een eenmanszaak. Zeker voor iemand met een beperkte winst.

  Als het beroepsrisico eerder beperkt is voor de geplande activiteit, is het in de gegeven omstandigheden weinig opportuun om met een vennootschap van start te gaan. Je kunt dat nog steeds doen (omschakelen van eenmanszaak naar vennootschap) naar mate de omzet zou toenemen. 2. nelevdh - Securex ondernemingsloket

  Volgens de gegevens die u ons meegeeft, lijkt het mij voldoende te starten met een eenmanszaak, op voorwaarde uiteraard dat uw activiteit weinig risico met zich meebrengt.

  Meer info over de formaliteiten van de opstart vindt u op onze website: http://www.securex.be/starters


Deze vraag beantwoorden