Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Demonstrators voor homeparties

Vraag van: 1606 keer bekeken Sociaal statuut

Beste, ik ben zelfstandige en organiseer homeparties. Sinds een maand heb ik dit opgestart maar ik ben ook al aan het kijken naar mogelijke uitbreidingen. Ik zou namelijk een netwerk van demonstrators/demonstrices willen opzetten. Maar stel nu dat iemand demonstrator wil worden, moet deze dan het statuut van zelfstandige in bijberoep nemen? En als deze enkel onder mijn vlag demonstraties doet is dat dan geen schijnzelfstandigheid? Of is er een andere mogelijkheid om iemand in dienst te nemen maar dan voor een zeer beperkt aantal uren per maand en dit liefst dan nog betaald op basis van comissie?

1 Antwoorden 1. Nico Dieltjens

  Beste Robin,

  Als u uw netwerk wil uitbreiden, dan kunnen deze demonstratrices inderdaad starten als zelfstandige. Of dat dan kan als zelfstandige in bijberoep, hangt van zijn of haar situatie af.

  Als hij of zij werknemer is en en minstens halftijds in dienstverband werkt, dan kan er gestart worden als zelfstandige in bijberoep. Voor ambtenaren en zij die een uitkering ontvangen, gelden andere voorwaarden.

  Om na te gaan of het geen schijnzelfstandigheid is, moet u even deze vragen om schijnzelfstandigheid te onderzoeken, beantwoorden.

  Met vriendelijke groeten,

  Nico Dieltjens
  Opleidingscoördinator sociale bijdragen
  Xerius


Deze vraag beantwoorden