Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Deelcertificaat geldig om te kunnen starten?

Vraag van: 1510 keer bekeken Algemeen

Ik studeer dit jaar af in drie modules van de globale avondopleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik ontvang dus in juni een deelcertificaat van gelaatsverzorging 1, gelnagels en van make up. Kan ik op basis van deze deelcertificaten een BTW nummer aanvragen om als zelfstandige enkel gelaatsverzorging te geven? Of volstaan deze deelcertificaten niet?

Alvast bedankt voor uw reactie.

3 Antwoorden 1. Mario Nardiello

  Beste

  Naar mijn mening kan U zich al perfect inschrijven in het ondernemingsloket, maar dan uiteraard enkel voor de activiteiten waarover U reeds een certificaat beschikt. 2. SBB Accountants en Adviseurs

  Beste,

  enkel het einddiploma van schoonheidsspecialiste komt in aanmerking als schoonheidsspecialiste te worden ingeschreven in de KBO. Gelaatsverzorgingen maken deel uit van het beroep van schoonheidsspecialist. Deze beroepskennis moet bijgevolg bewezen worden.

  De enige activiteit die u al zou kunnen uitoefenen, is die van nagelstyliste gezien het niet om een gereglementeerde activiteit gaat. 3. Dennis

  Beste Mario,

  Het is inderdaad zo dat een deelcertificaat waarschijnlijk niet zal volstaan om te kunnen inschrijven als schoonheidsspecialiste. Vergeet niet dat je ook de basiskennis bedrijfsbeheer moet kunnen bewijzen.

  Laat voor de zekerheid je diploma’s / certificaten even controleren door een ondernemingsloket. Bij Securex ondernemingsloket kan je terecht om je diploma’s te laten controleren en informatie te bekomen. Neem een kijkje op onze website voor een vrijblijvende afspraak.

  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/start/


Deze vraag beantwoorden