Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

De moeite om eraan te beginnen?

Vraag van: 959 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste,

Mij werd de vraag gesteld om eventueel volgend jaar te speaken op sportwedstrijden.

De club zegt me dat het voor hen interessant zou zijn moesten ze hiervan een factuur kunnen ontvangen moest ik akkoord gaan, dus overweeg ik om ZIB op te starten.

Stel dat ik per jaar 30 matchen doe en daar 25 euro + BTW voor vraag. Is het dan wel de moeite om eraan te beginnen?

Gemiddeld hoor ik dat je 40% overhoudt, wat neerkomt op 300 euro? Rekening houdend met de bijkomende bijdragen wordt dat dus in principe een 0-operatie?

1 Antwoorden  1. Peter Backx

    Persoonlijk denk ik dat de belangrijkste reden om ZIB te worden een tussenstap is naar voltijdse zelfstandigheid. Het is een goede manier om te leren wat er allemaal bij komt kijken zonder veel risico.

    Zoals je zelf al hebt berekend, is het niet echt een manier om rijk te worden. Je zal er wel iets aan overhouden, maar van de 750 euro die binnenkomt zal er niet veel overblijven (in het allerbeste geval de helft).
    Daarnaast zal je ook alle administratie die bij een bijberoep komt moeten doen. Op zich allemaal niet zo moeilijk. Je kan bv met BTW vrijstelling werken. Maar de eerste keer alles invullen is toch wat zweten 🙂

    Dus als je geen enkel plan hebt om deze activiteit in de toekomst verder uit te bouwen, dan vrees ik dat het inderdaad veel werk zal zijn voor weinig resultaat.


Deze vraag beantwoorden