Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Dagboek van ontvangsten

Vraag van: 1131 keer bekeken Boekhouden

De op te richten vennootschap zal een GCV zijn met als doel beleggingen met eigen kapitaal.  De vennootschap zal een kleine omzet draaien zo goed als uitsluitend afkomstig van dividenden en rente.

Aangezien deze omzet niet afkomstig is van particulieren vraag ik me af wat ik doe met het verplichte dagboek van ontvangsten.

Aangezien het een verplichting is inzake btw, ga ik ervan uit dat de vennootschap dit moet hebben (zelfs 1 per kalenderjaar), ook al zijn er geen particuliere klanten.  Is dit correct ?

Moet er dan elke (kalender)dag 'nihil' worden ingeschreven in dat dagboek van ontvangsten ? (Dit laatste zou ik wel bezigheidstherapie vinden maar in België kan je je aan alles verwachten) Of is het toegelaten om dit dagboek maagdelijk wit te laten ?

Wat met het kasboek als er geen contante cash verrichtingen zijn ?  Ook elke (kalender)dag 'nihil' invullen of totaal niets invullen ?

 

Alvast bedankt !

1 Antwoorden  1. Carbofisc

    Je vennootschap is niet onderhevig aan BTW, en moet dus ook verder de BTW-wetgeving niet volgen. Als er geen ontvangsten in moeten vermeld worden, kan er ook niets worden ingevuld.
    Je moet dus geen hebben, en al zeker niet per kalenderjaar. Dat laatste is zelfs pure fictie.

    Kasboek is enkel verplicht als er contant geld gebruikt wordt.


Deze vraag beantwoorden