Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Creatieve freelancer op zoek naar informatie

Vraag van: 811 keer bekeken Algemeen

Beste

Ik werk momenteel voltijds als productieassistente, maar ik zou graag copywriter/vertaler in bijberoep worden. Ik wil dat doen omdat ik mijn job wel graag doe, maar ik krijg hier niet de kans te doen wat ik écht graag doe, namelijk creatief zijn. Een 9-to-5 job is oké, maar mijn ding doen en kijken waar ik zelf werk en welke opdrachten ik mag doen lijkt mij helemaal top.

Er zijn echter nog wat dingen waardoor ik twijfel. Ik heb namelijk geen enkele ervaring. Ik heb mijn studies journalistiek en mijn master taalkunde succesvol afgerond (ik ben afgestudeerd in juni 2014 en ben daarna direct beginnen werken), en ik weet van mezelf dat ik een creatieve geest heb wat schrijven en taal betreft, en het is iets waar ik echt graag mee bezig ben.

Is het in deze situatie een goed idee om zelfstandige in bijberoep te worden? Mij lijkt het de enige manier om in de freelance databases te komen om zo opdrachten te pakken te krijgen waardoor ik ervaring kan opdoen. En nog iets anders... Ik werk dus voltijds, maar als interim met weekcontracten. Op het werk zijn ze tevreden van mij, maar een vast contract zit er niet in en tot wanneer ik precies kan blijven kunnen ze mij nooit zeggen.

Hopelijk is mijn verhaal wat duidelijk voor degene die dit leest.

1 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  Uiteraard kan u zich vestigen als zelfstandige in bijberoep.

  U dient u aan te sluiten bij een sociale kas, een ondernemingsnummer aan te vragen alsook dat BTW-nummer te activeren. Mocht u hiervoor bijstand willen kunnen we dat voor u doen.

  Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden