Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Codes belastingaangifte bijberoep

Vraag van: 2791 keer bekeken Boekhouden, Zelfstandig bijberoep

Sinds 2014 ben ik zelfstandig in bijberoep en bijgevolg sta ik nu voor de eerste aangifte. Momenteel heb ik volgende codes: 1606-43, 1600-49 en 1617-32. Tel ik deze met of zonder BTW? 

Zijn er nog codes die ik over het hoofd zie? Ik heb geen bijdragen betaald, daar mijn bijberoep erg beperkt was qua activiteit. Hierdoor heb ik ook verlies gedraaid, heeft dit impact op mijn aangifte? 

Bedankt alvast! 

2 Antwoorden 1. Berenod0099

  Indien je btw plichtig bent, dan zijn alle bedragen in te vullen zonder btw!

  Moest je niet het volledige jaar gewerkt hebben (dus gestart in de loop van 2014), dan ook je startdatum ingeven onder vak 1627.

  Volgens de codes die je hebt opgegeven heb je niets geïnvesteerd in afschrijfbaar materiaal, dus dan moet je al veel onkosten gedraaid hebben om verlies te hebben!

  Je kan je waarschijnlijk aan een controle verwachten, de fiscus staat nogal wantrouwig tegenover bijberoepers die verlies draaien (en dit verlies dus aftrekken van hun inkomen onder hoofdberoep).
  Onkosten maak je om omzet te kunnen genereren, de fiscus houd niet van onkosten wanneer daar geen inkomsten tegenover staan!
  Normaal zou een bijberoep met “erg beperkte activiteit”, dus ook “erg beperkte onkosten” voortbrengen… 2. neel

  Mijn verlies is grotendeels te wijten aan mijn opstartkosten, zijnde inschrijving als ondernemer en aanvraag btw nummer. Of mogen deze niet mee ingebracht worden?
  Zonder deze zou ik een kleine winst geboekt hebben, want wat ik verder als kosten had, heb ik er reeds uit gehaald.


Deze vraag beantwoorden