Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Bvba beginnen in bijberoep

Vraag van: 1540 keer bekeken Rechtsvorm

Ik zou in bijberoep een bvba oprichten en vroeg mij af of ik mijzelf een loon moet uitbetalen. Ik heb voldoende loon met mijn hoofdberoep.

Vraag is dan natuurlijk hoe de winst belast wordt en hoe er geld uit de bvba kan gehaald worden.

Klopt het dat er via de bvba aan pensioensparen gedaan kan worden voor de professionele jaren waar er nog geen pensioensparen gebeurde?

IK neem aan dat ik niet aan pensioensparen via de bvba kan doen voor de huidige professionele periode aangezien mijn werkgever aan pensioensperen doet.

Ik wou ook nog vragen of ik mijn wagen in onkosten kan brengen in de bvba en zo ja voor welk deel. Of kan ik mijn wagen aan de bvba verhuren?

Welke kosten kan ik verder nog in rekening brengen? PC, huur deel huis, deel kosten verwarming/electriciteit/vaste telefoon&ADSL, verbruik wagen? verzekeringen?

1 Antwoorden  1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

    Beste Siska,

    Heb je een idee hoeveel winst je denkt te maken met je bijberoep want ik zou puur fiscaal enkel een vennootschap oprichten als die significant is en een BVBA wel wat kosten met zich meebrengt.

    In bijberoep kan je winst best uit de BVBA met een dividend halen. De kosten die je maakt voor het verwerven van inkomsten zijn in principe aftrekbaar. Welke activiteit ga je juist uitoefenen?


Deze vraag beantwoorden