Welkom Gast. Inloggen or Registreren

7 Antwoorden

BTW verlegd of niet?

Vraag van: 1200 keer bekeken Algemeen

Ik  val onder de vrijstellingsregel - BTW niet toepasbaar hoewel ik me afvraag waar dit op slaagt.

Hoe zit het nu juist met een factuur dat ik ontvang van een Belgische BTW plichtige met betrekking tot diensten.

Moet ik nu mijn BTW nummer doorgeven en BTW op het Belgisch factuur betalen. Of mag hij mij geen BTW aanreken en moet ik BTW aan de Belgische staat doorstorten zoals het geval in voor Intracommunautaire diensten?

Bedankt alvast,

 

 

7 Antwoorden 1. Carbofisc

  De factuur aan jou zal altijd Belgische BTW moeten bevatten. Tussen BTW-plichtigen is de regel ook dat er btw moet worden aangerekend, enkel niet in geval van werken in onroerende staat. Maar ook in dat geval, moet jij BTW betalen.

  Intracommunautair kan nooit aangezien je niet als BTW-plichtige met recht op aftrek werkt.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be 2. Raphaella

  Beste,

  De klopt maar ik moet toch in België BTW afdragen via de bijzondere BTW aangifte omdat ik diensten aankoop in het buitenland – BTW weerlegt. Die BTW kan ik nergens recupereren. Dus tot zover GEEN BTW aangiftes indienen.

  Bedankt voor het antwoord alvast. 3. Carbofisc

  Uiteraard kan u die BTW nergens recupereren. Dat is net het punt van uw statuut van kleine onderneming. U bent het eindstation van de toegevoegde waarde ipv uw klant.

  Uw Buitenlandse leverancier zal in principe vanaf 1/1/2015 voor elektronische diensten, telecommunicatie etc, Belgische BTW moeten aanrekenen via MOSS. U hoeft dan geen bijzondere BTW-aangifte meer in te dienen bij de verwerving van een intracommunautaire dienst. 4. Raphaella

  Beste,

  Ik heb 5 keer gebeld met de BTW (centrale dienst BTW + lokale BTW) + antwoord op email. Zij hebben mij gezegd een bijzondere BTW aangifte in te dienen voor aankoop van diensten in en buiten EU.
  Daarom dat ik er niet meer aan uit kan. Het klinkt logisch maar dat is niet wat ze mij verteld hebben. Ik heb het zelfs op email staan… 5. Raphaella

  Daarbij valt moss voor aankopen door particulieren, niet voor BTW plichtigen. 6. Carbofisc

  Bij Moss is het de verkoper die zich moet registreren, niet de aankoper.
  U bent geen BTW-plichtige…

  Als ze u op mail zeggen dat je met een bijzondere BTW-aangifte moet werken, dan moet je met een bijzondere BTW-aangifte werken. 7. WimR

  Nog een bijkomende vraag met betrekking tot aankoop buiten EU zone.
  Ik heb een software pakket gekocht in de states, in dollar.

  Hiervoor dien ik een bijzondere BTW aangifte te doen, maar tegen welke wisselkoers moet ik deze 99$ omrekenen om in te vullen op de bijzondere aangifte?

  Bedankt!


Deze vraag beantwoorden