Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Btw terug vorderbaar op aankopen voor de start van een zaak?

Vraag van: 925 keer bekeken Startersforum

Beste,


Graag start ik een hondentrimsalon.


Dit is maar voorzien voor binnen een jaar en half, ik heb nu al mijn aankopen gedaan omdat ik nog in studie ben en graag wat wil oefenen op hondjes van kennissen.


Kunnen die spullen ingebracht worden en krijg ik daar de btw van terug?


Ook heb ik al een paar broeken en shirts gekocht die ik in men zaak ga dragen. Krijg ik daar de btw van terug?


Graag wil ik ook wat boeken kopen vakliteratuur die ik ook ga blijven gebruiken in mijn trimsalon, Krijg ik daar ook de btw van terug?


Heb aan iedereen een factuur gevraagd kan dit wel terug vorderbaar zijn zonder btw nr?


Hoe zit het met een 2dehandsauto te kopen? Kan je daar dan wel btw van aftrekken als de mensen nu het bedrag Inc btw vragen aan jouw? Of welk document moet de verkoper dan opstellen zodat je dit toch nog kan terug vorderen?


Mvg

1 Antwoorden 1. Carbofisc

  Laten we beginnen met de gemakkelijkste :
  kledij, in dit geval niet specifieke beroepskledij : geen BTW-aftrek. Tenzij het gaat om overalls, schorten, werkschoenen met stalen toppen,… geen BTW-aftrek

  2ehands auto : ofwel koop je die met BTW, van een zelfstandige of garage, ofwel zonder, van een particulier. Als je een 2ehands auto koopt van een particulier kan je dus nooit nog BTW aftrekken.
  Koop je die met BTW, dan is er een factuur nodig, met vermelding van BTW.

  De rest lijkt me veeleer aangekocht ter voorbereiding van een opleiding, en niet om al te starten met een zelfstandige activiteit.
  De basisvoorwaarde om BTW in aftrek te brengen is een factuur, met vermelding van je BTW-nummer. Je kan tijdelijk vragen om er BTW-nummer in aanvraag op te vermelden, maar, wettelijk gezien, moet je na ontvangst van je BTW nummer een nieuwe factuur gaan vragen met je BTW-nummer. Eens de BTW-listing werd ingediend, zal dat niet meer lukken.


Deze vraag beantwoorden