Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Btw-plichtig of niet als coach?

Vraag van: 2668 keer bekeken Boekhouden

Vanaf januari start ik als zelfstandige. Mijn taak bestaat uit het coachen van kinderen uit het secundair onderwijs met studieproblemen. Ik word wekelijks uitbetaald door de hoofdverantwoordelijke van de organisatie waar ik mee werk. Alle personen (logopedist, klinisch psycholoog en leertherapeut zijn vrijgesteld van BTW). Ook hebben zij geen BTW nummer. Nu is mijn vraag of ik ook vrijgesteld ben van BTW mijn diploma is Bachelor in de Toegepaste psychologie. Als ik naar de voorwaarden kijk op artikel 44 voor psychologen voldoe ik aan alle voorwaarden behalve lid zijn van de lijst van commissie der psychologen. Ik kan hier ook niet lid van worden aangezien ik geen masterdiploma bezit. Ik heb al raad gevraagd bij het sociaal bureau en bij een BTW controleur maar geen van beide kon mij uitsluitsel geven. Er is steeds twijfel of ik al dan niet BTW plichtig ben. Er zal een dossier opgemaakt worden voor Brussel maar misschien kan u mij al verder helpen. Alvast bedankt.

1 Antwoorden  1. Noƫlla - Securex Ondernemingsloket

    Om met zekerheid te na te gaan of u al dan niet BTW plichtig bent neemt u inderdaad best contact op met het BTW kantoor. Het zijn deze mensen die dit voor u kunnen uitzoeken.

    Voor de opstart van uw zelfstandige activiteit en de aansluiting bij het sociaal verzekeringsfonds bent u steeds welkom in een van onze kantoren.
    http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden