Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Brugpensioen en zelfstandige in bijberoep worden?

Vraag van: 2607 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Hallo,

Ik ben 63 jaar, met brugpensioen en werk als stadsgids. Ik gebruik een controlekaart C3 voor de dagen dat ik werk met een uitzendcontract (SMART). Als ik 2 gidsbeurten per dag kan verkrijgen dan verdien ik € 8 bovenop mijn uitkering. Als ik slechts enkele uurtjes gids verlies ik mijn daguitkering en steek ik er geld aan toe. Hierbij komt nog de beperking vanuit de RVA dat ik maar 5 dagen per maand mag gidsen. Ik hoor u denken ... 'blijf dan thuis' maar dat is mijn aard niet ;-)

Ik ben nu gezond, nog niet vergeetachtig en wil onder de mensen zijn.

Zou een statuut als zelfstandige in bijberoep mij meer vrijheid geven of moet ik wachten tot ik echt pensioengerechtigd ben om mij als ZIB te vestigen?

Alvast dank voor uw antwoord.

1 Antwoorden  1. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

    Indien u wenst te starten als zelfstandige en u een uitkering krijgt van de RVA is het zeer belangrijk om dit eerst voor te leggen aan de RVA. U dient namelijk een voorafgaandelijke toestemming van de RVA te hebben om een cumul te kunnen maken tussen een uitkering en een inkomen als zelfstandige.

    Indien u deze activiteit niet mag combineren van de RVA loopt u het risico uw uitkering te verliezen waardoor u niet kan aansluiten als zelfstandige in bijberoep maar als zelfstandige in hoofdberoep.

    Mochten er hierover nog vragen zijn dan bent u steeds welkom bij mijn collega’s voor een adviesgesprek.

    http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden