Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Bijlagen belastingsaangifte

Vraag van: 970 keer bekeken Algemeen, Financieel, Zelfstandig bijberoep

Beste,

Einde 2015 ben ik als zelfstandige in bijberoep gestart. Binnenkort zal ik voor het eerst in mijn belastingsaangife dus extra zaken moeten opnemen. In de bijlage van de belastingsdienst lees ik bij "beroepskosten": "Vermeld hier het bedrag van uw andere aftrekbare beroepskosten dan die welke in de rubrieken a en b hierboven zijn bedoeld." en daarnaast "Het is aangewezen om die opgave bij de aangifte te voegen".

Aangewezen is natuurlijk geen verplichting. Anderzijds, wie niets te verbergen heeft, heeft ook niets te vrezen.

Maar wat stuur je dan mee?  Ik heb een excel van echt elke aankoop (van een stylo tot de betaling opleidingskosten) maar dat is mogelijks een brug te ver. Volstaat het in dit geval alles op te tellen en onder bepaalde rubrieken te categoriseren? Bv. afschrijvingen informaticamateriaal (totaal € x), aankopen schrijf- en papierwaren (totaal € x), opleidingskosten (totaal € x),...

Alvast bedankt voor eventuele feedback!

1 Antwoorden  1. Carbofisc

    Je stuurt een overzicht van wat je invult in je belastingaangifte. Hoe dat eruitziet is volledig van jou afhankelijk. Dat kan vrij beknopt zijn, of vrij uitgebreid. Er is geen echt wettelijk kader van hoe het eruit moet zien.

    Alain Carels
    http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden