Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Bijberoep aanhouden of stopzetten?

Vraag van: 3416 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste Ik ben dietiste. Ik beschik nog over een btw-nr daar ik een aantal jaar geleden ook als dietiste in bijberoep werkte. Mijn inkomsten waren zeer beperkt, daardoor diende ik geen sociale bijdrage te betalen en was ik ook niet btw-plichtig.  Door omstandigheden ligt die activiteit al enige tijd stil. Ik kreeg echter bericht van de belastingsdienst dat ik dit btw nummer dien op te zeggen als ik niet effectief deze activiteit uitoefen. Ik ben volgens hen een schijnzelfstandige. Ik zie echter niet goed in welk nadeel dat voor hen inhoudt. Daar ik in mijn huidige werksituatie geen werkzekerheid heb heb ik dit btw-nummer aangehouden zodat ik toch nog de mogelijkheid zou hebben om terug aan de slag te gaan als dietiste in bijberoep. Wat is nu het interessants? De activiteit in bijberoep terug opstarten (dien ik hier dan ergens aangifte van te doen? gaat dit voor mij kosten meebrengen?) of mijn btw-nummer opzeggen (en hoe doe ik dit dan?). Kan iemand me hierin adviseren? Alvast bedankt voor de info.

1 Antwoorden 1. Zenito Ondernemingsloket

  Beste Francine,

  U kan de activiteit stopzetten via het ondernemingsloket. Bij elk ondernemingsloket is dit betalend. Het tarief voor het ondernemingsnummer stop te zetten is 81,50 EURO in 2013.

  Mocht u wegens de onzekere tewerkestellingstoestand beroep moeten doen op de RVA, moet u wel rekening houden dat zij dit bijberoep goedkeuren. Aangezien u het bijberoep al langer hebt, zal dit mogelijk geen probleem opleveren.

  Mocht u nog bijkomende vragen hebben kan u ons bereiken op 02/21.22.303.

  Met vriendelijke groet,

  Bart Pittoors

  Sociaal Juridisch Adviseur Zenito Studiedienst
  Zenito Sociaal Verzekeringsfonds en Ondernemingsloket
  http://www.zenito.be
  http://www.startersgps.be


Deze vraag beantwoorden