Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Bijberoep

Vraag van: 831 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik ben elektricien en werk bij Eandis.Kan ik als zelfstandige in bijberoep andere werkzaamheden uitvoeren die niet aansluiten aan mijn diploma van elektricien?

Bijvoorbeeld meegaan met sanitair-chauffage zelfstandige in uurloondienst.Om bv sleuven te maken,buizen te plaatsen.Dus zelf geen facturen opmaken.

Of werken voor een vloerlegger,bv om stabiel en mortel te maken,maw om de vloerder te dienen.

Of moet het bijberoep diploma gerelateerd zijn?

 

 

1 Antwoorden 1. SBB Accountants en Adviseurs

  Dag Vincent,

  een bijberoep is zeker niet diploma gerelateerd. Het is te zeggen, je mag ook andere activiteiten uitoefenen naast je activiteit als elektricien. Er zijn natuurlijk activiteiten – zoals ook die van elektricien – waarvoor naast de basiskennis bedrijfsbeheer een specifieke beroepskennis vereist is. Het gaat hoofdzakelijk over beroepen in de sectoren van de bouw, de voeding, de persoonsverzorging en de verkoop en onderhoud van motorvoertuigen en
  rijwielen.

  Het graven van sleuven, het leggen van buizen en het maken van mortel zijn op zich geen gereglementeerde activiteiten. Indien u meegaat met een aannemer sanitair of met een vloerder en u beperkt zich tot deze werkzaamheden, dan moet u geen beroepskennis bewijzen.

  Alle activiteiten, ook al zijn ze niet gereglementeerd, moeten wel ingeschreven worden in de KBO.

  Nathalie Put
  http://www.sbb.be


Deze vraag beantwoorden