Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Bij het zelfde bedrijf zelfstandig werken in het weekend?

Vraag van: 1461 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

ik werk als keukenplaatser voltijds.

nu ben ik van plan om in het weekend bij te klussen bij het zelfde bedrijf om iets bij te verdienen in het weekend (als het mogelijk is natuurlijk bij het zelfde bedrijf) in de week werk ik 39.25 uren in het weekend zou het gaan om keukens te plaatsen en wat afwerkingen zoals door klant zelf aangekochte goederen zoals parket, deuren, keukens.

bij deze zou ik deze personen helpen met het plaatsen kosten maak ik niet omdat ik mijn werkgerief al aangekocht heb deze ga ik van de week gaan halen met factuur kan ik deze later nog inbrengen wat is het beste wat ik doe zelfstandig worden zonder btw gewoon zelfstandig ...

1 Antwoorden 1. Zenito Ondernemingsloket

  Beste Wim,

  als u in het weekend werkt bij hetzelfde bedrijf zal dit in de eerste plaats als loontrekkende zijn, omdat u onder gezag en leiding van deze werkgever werkt.

  Arbeidsrechtelijk kan u een zelfstandig beroep hebben als u verschillende opdrachtgevers hebt en wanneer u niet onder gezag en leiding van een werkgever werkt.

  De optie is dan als zelfstandige in bijberoep te starten met verschillende opdrachtgevers. De vraag is echter of uw werkgever akkoord zal gaan, als u dit gaat uitvoeren bij concurrenten van uw werkgever. Best kan je er goede afspraken rond maken.

  Alle concrete stappen inzake je bijberoep kan je samenstellen op http://www.startersgps.be
  Bij vragen kan je ook terecht op 02/21.22.303.

  Met vriendelijke groet,

  Bart Pittoors
  Sociaal Juridisch Adviseur Zenito Sociaal Verzekeringsfonds en Ondernemingsloket


Deze vraag beantwoorden