Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Beter starten met een eenmanszaak of BVBA?

Vraag van: 1859 keer bekeken Rechtsvorm

Ik ben van plan zelfstandig te worden. Ik reken het eerste jaar 4000 EUR/maand te kunnen factureren (hopelijk 5000). Ik zou mezelf 1800-2000 EUR loon uitbetalen. Ik ben wel zwanger en zal er deze zomer even van tussen vallen. Geen idee of ik beter start met een eenmanszaak of een BVBA?

2 Antwoorden 1. Janique - Securex Ondernemingsloket

  Als u met een eenmanszaak werkt, worden alle inkomsten als eigen inkomsten beschouwd en zal u sociale bijdragen en belastingen betalen volgens het totale netto-inkomen. Start u in een vennootschap, dan is het de vennootschap die de inkomsten ontvangt en die een loon als bedrijfsleider aan u toekent. In dit geval kan u zichzelf €1800-2000 uitbetalen. In dit geval zal u sociale bijdragen en belastingen betalen op het u toegekende bedrijfsleidersloon en het overige zal binnen de vennootschap blijven. De vennootschap zal daarop vennootschapsbelasting betalen.
  U gaat best na bij uw accountant welke optie voor u specifiek de beste is.

  Indien u zichzelf een bedrijfsleidersloon toekent, moet de vennootschap de bedrijfsvoorheffing maandelijks laten berekenen, Daarvoor kan u terecht bij Securex Sociaal Secretariaat.

  Bij het ondernemingsloket Securex go-Start helpen zij u graag verder bij alle administratieve en sociale verplichtingen voor de opstart als zeflstandige en kan u begeleiding vragen tijdens de beginfase van uw zelfstandige onderneming ; http://www.securex.eu/seats.nsf/frmHome?ReadForm&Lang=N 2. Boekhoudkantoor De Factuurwinkel bvba

  Wat zijn je andere kosten?

  Je andere kosten en de fiscaal aftrekbare kosten bepalen mee of de oprichting van een vennootschap al of niet interessant is.

  Op grond van meer gegevens wil ik je situatie verder bekijken.


Deze vraag beantwoorden