Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Beroepsrekening bijberoep

Vraag van: 1299 keer bekeken Boekhouden

Ik heb nog een aantal vraagjes mbt beroepsrekening:

- Best is om een beroepsrekening te hebben voor het bijberoep, maar moeten alle dagontvangsten ook doorgestort worden naar de beroepsrekening. Ik ontvang deze cash, maar ik gebruik dit geld bv ook om privé aankopen te doen. Uiteraard registreer ik mijn ontvangsten wel goed.

- Ze zeiden mij geen beroepsuitgaven met de privé rekening te doen, maar als ik niet genoeg geld op de beroepsrekening heb staan omwille van bovenstaand geval, kan ik dan gewoon van mijn privé rekening naar mijn beroepsrekening geld transfereren om te bevoorraaden ( soms ook nodig om aankopen bij leveranciers te doen waarvan nog geen verkopen zijn).

- Ik heb in het verleden enkele keren een beroepskost met de privé rekening betaald, is dat een probleem??

 

 

1 Antwoorden  1. Carbofisc

    Ik ga niet akkoord met de stelling dat een aparte rekening in bijberoep nodig is. Op veel sites wordt het wel aangeraden, maar het nut is volledig weg.

    Zoals je al zei, zullen verschillende kosten ook door de privé rekening betaald worden. Ik denk hierbij aan auto, gsm,… De gedeeltelijk private kosten. Wel, dat maakt dat de rekening waarmee die facturen betaald worden, ook beroepsmatig wordt, en dus ook ter controle kan ingekeken worden.


Deze vraag beantwoorden