Sinds oktober 2010 ben ik zelfstandig gerante van een koude bakkerij. Nu ben ik gisteren op een artikel gebotst, ik was op zoek of ik als gerante ook rechten heb gezien mijn situatie, en dat ging over schijnzelfstandigen. Hoe kan ik zeker zijn dat ik eigenlijk als schijnzelfstandige werk? Ik vermoed dat dit zo is gezien ik zelf niets te zeggen heb. Ik ben verplicht om minstens 50 u open te zijn, ik bestel niet de hoeveelheden die ik wil (hij pruts altijd overal af), ik krijg vakantie als hij op vakantie gaat (of ik moet toestemming vragen om met een andere bakker te mogen werken), alle kosten (water, gas, plastiek zakken, messen van de broodsnijmachine,...) zijn voor mijn rekening - enkel de huur betaalt hij (hij huurt het pand maar is eigenaar van het handelsfonds), een niet-concurrentiebeding in mijn contract, hij komt hier te pas en onpas binnen,... Waar krijg ik de juiste info hierover? En mocht dit zo zijn, wat kan ik dan doen?