Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Belastingen invullen zelfstandige in bijberoep

Vraag van: 6368 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Voor de eerste keer moet ik dit jaar als zelfstandige in bijberoep deel 2 van het aangifteformulier voor de belastingen invullen.

Vorig jaar ben ik in juli gestart als DJ in bijberoep met vrijstelling van BTW. Ik had vorig jaar GEEN inkomsten, WEL kosten zoals: sociale bijdragen, platen en cd's, hosting website, domeinnaam, ...

Is het de bedoeling dat ik de kosten reeds aangeef voor de belastingen, en dus aantoon dat ik beroepsverlies leed in het startjaar?

Is er hier iemand die me verder kan helpen wat betreft het invullen in de JUISTE vakjes op het aangifteformulier? - sociale bijdragen  = betaalde bedragen fiscaal aftrekbaar (volgens mijn fiscaal attest), in te vullen op aangifte, maar waar?  Vak 1606, beroepskosten (andere)?

- periode van 6 maanden zelfstandige vorig jaar = kosten van website etc voor een jaar delen door twee neem ik aan?  

- Waar vul ik de beroepskosten (andere dan sociale bijdragen) in?

- ik neem aan dat ik best niet de kosten voor internet, gsm (voor een percentage) opneem, aangezien ik nog geen inkomsten maakte? 

Alvast bedankt voor de hulp! 

1 Antwoorden 1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste,

  je moet die kosten aangeven omdat die in 2014 plaatsvonden. Als de aankoop van cd’s een groot bedrag is zou ik die misschien wel spreiden in de tijd.

  Je mag alle kosten (dus ook de sociale bijdragen) invullen onder code 1606. De hosting zou ik ook voor het gedeelte van 2014 niet in kost nemen in 2013 maar wel in 2014. Internet en gsm zou ik ook voorlopig achterwege laten. Onder code 1600 zou ik 0 euro invullen

  veel succes

  http://www.hanseynikel.be


Deze vraag beantwoorden