Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Behoud van rechten ingeval van bijberoep?

Vraag van: 1434 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Geachte, ik heb een voltijds contract als verpleegkundige in een plaatselijk ziekenhuis. Ik heb van mijn jongste dochtern nog een tijdskrediet tegoed dat ik zou willen opnemen door tijdelijk 4/5 te werken. dit zou ik dan willen aanvullen door als zelstandige in bijberoep aan de slag te gaan. Door een echtscheiding, heb ik enkele financiƫle voordelen gekregen. waaronder alimentatie,voor beide kinderen en het kindergeld komt mij integraal ten goede. mogelijks ga ik zelf ook nog onderhoudsgeld ontvangen, die rechtzaak is in beraad momenteel. Indien ik de stap zou zetten om in bijberoep zelfstandig te worden, komen die voordelen mbt de kinderen dan in het gedrang? Beleefde groeten

1 Antwoorden  1. Sabrina - Securex ondernemingsloket

    Wij raden u aan contact op te nemen met een RVA kantoor in de buurt om na te gaan of u een zelfstandige activiteit in bijberoep kan combineren met uw ouderschapsverlof. Soms is het namelijk zo dat zij de uitkering voor het ouderschapsverlof kunnen weigeren, aangezien u een activiteit als zelfstandige uitoefent.

    De voorwaarden die moeten vervuld zijn om alimentatie en of onderhoudsgeld te ontvangen vraagt u best na bij uw advocaat.


Deze vraag beantwoorden