Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Bedrijfsbeheer op naam van iemand anders?

Vraag van: 2699 keer bekeken Algemeen

Hallo heb een vraagje, ik zou graag zelfstandig beginnen werk als kapper heb 9 jaar ervaring en het diploma van kapper, maar heb wel geen bedrijfbeheer in handen maar mijn zuster heeft dat wel nu heb ik gehoord dat mijn zus voor 1% mee in de zaak kan stappen en dat ik zo dan kan starten als zelfstandige kapper.

Klopt dat?

1 Antwoorden 1. Janique - Securex Ondernemingsloket

  Om een ondernemingsnummer als kapper aan te vragen, is er inderdaad bedrijfsbeheer en beroepskennis nodig.
  In een éénmanszaak kan uw zus voor u bedrijfsbeheer inbrengen op voorwaarde dat zij ingeschreven wordt bij de sociale verzekeringskas als zelfstandig helper van u, al of niet tegen een vergoeding.

  Gaat het over een vennootschap dat moet zij benoemd worden tot zaakvoerder. In een bvbva is het steeds de benoemde zaakvoerder die bedrijgsbeheer kan bewijzen.

  Bij het ondernemingsloket kijken ze na of uw diploma in aanmerking komt. Of met een praktijkervaring van 9j kan u ook uw beroepskennis bewijzen. Daarvoor zal een werkgeversattest moet voorgelegd worden, waaruit blijkt gedurende welke periode u als geschoolde werknemer tewerkgesteld was en welke de taken waren die u uitoefende + een loopbaanuittreksel.

  Kijk even op deze site om als opstartstappen te volgen:
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/

  U kan ook met uw vragen terecht bij het ondernemingsloket go-Start :
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden