Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Als zib beginnen

Vraag van: 1121 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik zou graag als zib beginnen met bbq aan huis. Mijn vrouw werk als leerkracht en ik zelf werk in een groothandel groenten en fruit. Worden de inkomsten van mijn bijberoep bijgeteld bij ons gezamenlijk inkomen?

Stel dat ik  zoals  je overal op het www vind 25€ per uur vraag,hoeveel houd ik daar dan aan over?

Zijn er nog extra dingen zoals voedselagentschap waar ik moet rekening mee houden?

1 Antwoorden 1. Jo Buts - Xerius

  Beste,

  Indien je op zijn minst halftijds werkt als loontrekkende, zal je barbecue-activiteit een bijberoep zijn.

  De inkomsten uit deze activiteit zullen inderdaad bij jullie gezamenlijke inkomsten geteld worden voor de personenbelasting.
  Bovendien zal je op de inkomsten die uit je zelfstandige activiteit vloeien, sociale bijdragen betalen, ten minste als deze inkomsten hoger zijn dan 1.423 euro op jaarbasis. Vanaf dat bedrag betaalt u 22% aan sociale bijdragen.

  Welke inkomsten bedoelen we precies? De netto belastbare inkomsten, m.a.w. uw inkomsten na aftrek van de beroepskosten. Welke kosten dat precies zijn en welk inkomen u dan precies zal overhouden zoals u zich afvraagt, is het werk van een boekhouder die voor deze kosten in kaart brengt en u kan vertellen wat u “netto” zal overhouden.

  Je moet eerst via het ondernemingsloket passeren om uw ondernemingsnummer aan te vragen en inderdaad ook de nodige vergunningen  die vereist zijn indien u met voedingswaren werkt.

  Vriendelijke groeten,
  Jo Buts
  Adviseur ondernemers
  Xerius


Deze vraag beantwoorden