Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Als ik een BVBA wil opstarten, wat houdt dit dan financieel in?

Vraag van: 1335 keer bekeken , , , ,
Financieel, Zelfstandig bijberoep

Ik zou samen met een collega een BVBA willen opstarten (in bijberoep) om inkomsten te kunnen genieten van een online platform.

Hiervoor dien ik 18.550 EUR kapitaal te investeren, waarvan 6.200 EUR volstort.

Maar wat wil dit juist zeggen? Dat ik 18.550 EUR dien te voorzien op een geblokkeerde rekening? En wat gebeurt er dan met dit geld?
Ik begrijp dat het bedrag van het kapitaal overeenstemt met het bedrag dat ik nodig heb om 2 jaar de BVBA te laten draaien. Als dit 10.000 EUR zou zijn, hoeveel moet ik dan op die rekening storten?
Kan ik aan die rekening dan aan? Of heb ik eigenlijk 20.000 EUR nodig: 10.000 EUR om te blokkeren en 10.000 EUR om ook effectief te gaan gebruiken?

En waar moet ik dit geld halen?
Als ik het ga lenen bij een bank, wie betaalt dit dan terug: Ik persoonlijk, of de BVBA?
En kan ik de volledige 20.000 EUR lenen?
Als ik het zelf dien te voorzien dus uit privé-geld (bijvoorbeeld van partner of familie): Wie betaalt dit dan terug? Ik persoonlijk, of de BVBA?

Veel vragen en weinig antwoorden.
Ik heb sowieso al een afspraak met een boekhoudkantoor en een notaris, op zoek naar antwoorden, maar ik ben benieuwd wat ik hier te horen krijg.

Alvast bedankt,
Jim

1 Antwoorden 1. Peter De Bruyn

  Ik vrees dat je hier weinig te horen gaat krijgen, Jim.

  Om de eenvoudige reden dat je een afspraak hebt met een boekhoudkantoor en een notaris.

  Het is een goede keuze om je door professionals te laten bijstaan en als dat het geval is, wat kunnen de forumleden hier dan nog aan bijdragen? Je riskeert alleen tegengestelde meningen waardoor je nog meer deskundigen zou moeten gaan raadplegen 😉

  Misschien is het een goed voorstel om je ervaring hier te delen na het gesprek met de professionals. Aan het lezen hiervan hebben forumgangers ongetwijfeld meer dan aan het beantwoorden van je vragen …

  Alvast veel succes!


Deze vraag beantwoorden