Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Als advocaat btw-nummer aanvragen?

Vraag van: 1550 keer bekeken Algemeen

Beste, Ik ben net gestart als advocate. Nu verneem ik dat ik een btw-nummer zou moeten hebben. Klopt dit? En waar kan ik daarvoor terecht? Alvast bedankt voor het antwoord!

3 Antwoorden 1. [email protected]

  Beste Helena

  gaat u als stagiair advocate werken of heeft u deze al doorlopen?

  Want er zou ook een regeling komen waarbij stagiair-advocaten kunnen opteren voor een vereenvoudigde regeling die er op neerkomt dat er geen btw moet aangerekend worden op de erelonen en er langs de andere kant ook geen btw zou kunnen afgetrokken worden op de aankopen. Deze regeling is nog onzeker, maar zou beperkt worden tot:
  – stagiair- advocaten
  – met minder dan 15.000 EUR inkomsten uit andere zaken dan hun stage-overeenkomst

  Als u geen stagiair advocate meer bent dient uw plaatselijk btw controlekantoor aangeschreven te worden dat u vanaf 1 januari 2013 aan de btw onderhevig bent. Voor verdere vragen of inlichtingen kan u steeds een mailtje sturen 2. [email protected]

  bedoel natuurlijk 1 januari 2014 3. Frederik De Schrijver - Xerius

  Beste Helena,

  Het klopt inderdaad dat u vanaf 1 januari 2014 een btw-nummer zal moeten hebben. De effectieve wet is nog niet in voege, maar je kan er best van uitgaan dat het deze datum zal zijn.

  Via onze e-tool (www.xerius.be/advocaat) kan u alvast uw gegevens achterlaten. Wij bekijken dan uw specifieke situatie en van zodra de wet effectief wordt, brengen wij uw btw-aanvraag in orde. Zo hoeft u zich hier niets meer van aan te trekken.

  Met vriendelijke groeten,

  Frederik De Schrijver
  Verantwoordelijke Startersservice
  Xerius


Deze vraag beantwoorden