Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Afzonderlijke activiteit naast bvba?

Vraag van: 1318 keer bekeken Rechtsvorm

Ik ben zaakvoerder (en aandeelhouder 40%) van een bvba (fabricatie). Ik zou graag naast die bvba nog een andere firma willen oprichten, waar ik advies en consultancy geef (coaching).

Dit is binnen een andere sector dan deze van mijn bvba en zou om heel klein extra inkomen gaan (in eerste instantie +/- 250/maand).

Het is voor mij niet mogelijk om dit binnen mijn bvba te doen, ten eerste omdat het totaal niets te maken heeft met elkaar (en ik deze ook 100% gescheiden wil houden) en ook omdat ik daar met vennoten zit.

Wat is in zo'n geval een goeie oplossing?

1 Antwoorden

 1. Beste antwoord


  Mieke Vercauteren

  Beste Kevin,

  U kunt een eenmanszaak oprichten met als activiteit ‘advies, consultancy en coaching’.

  Dit kan heel eenvoudig bij een ondernemingsloket met een inschrijving in de Kruispuntenbank van Ondernemingen voor 81,5 euro. Het ondernemingsloket creƫert dan een nieuw ondernemingsnummer op uw persoonlijke naam.

  Gezien het om een laag omzetcijfer zou gaan kan u er voor opteren om te werken onder de vrijstellingsregel van de BTW (jaaromzetcijfer lager dan 5.580 euro).

  Dit houdt in dat u geen btw moet aanrekenen op uw consultancyfacturen, anderzijds kunt u dan geen btw kunt aftrekken van eventuele kostenfacturen. Bovendien vermijdt u hiermee de kwartaalaangifte btw.

  Veel succes!

  Met vriendelijke groeten,
  Mieke Vercauteren
  Xerius


Deze vraag beantwoorden